Boompje

Tijdens Nuisje Boompje Beestje hebben we vijf verschillende podia. Nuis is een pittoresk dorpje in een bosrijke omgeving, dus alle locaties zijn even mooi en je hoeft nooit ver te lopen.

  • Coendersborg: entree, kassa, main stage, dansen onder de sterrenhemel
  • Viskenij: experimenten, lieve liedjes, kunstenaars & natuur
  • Landbouwmuseum 't Rieuw: verhalenvertellers, kinderprogramma, eten & drinken, limonadebar
  • Noordelijk Archeologisch Depot: historie, Werkman project, rondleidingen, muziek
  • Het Kerkje: intieme optredens, singer-songwriters, akoestiek

Nieuwsgierig? Lees hieronder meer over de verschillende locaties!

    

Coendersborg

De oude poort van de Coendersborg is waar het allemaal begint. Via de lange oprijlaan, overdekt door groene bomen die er al tijden staan, leidt de route naar de borg. Gezinnen, studenten, starters, cultuurliefhebbers, bewoners uit alle dorpen uit de regio en nieuwsgierige Westerlingen – dit festival is een plek voor iedereen. Waar anders dan in een monumentaal pand, onder de hoede van het Groninger Landschap, zouden we onze bezoekers welkom willen heten?

Viskenij en Landbouwmuseum 't Rieuw 

Het terrein loopt van de borg naar 't Viskenij, een kleine poel in het bos en een plek die meteen voelt als een ander deel van de wereld. Hier laten kunstenaars hun creaties samenvloeien met de natuur. Experimentele muziek wordt afgewisseld met intieme, lieve optredens. Allemaal net even anders.

Net voorbij de rand van het bos opent landbouwmuseum ’t Rieuw haar deuren en stalt met trots de machines uit waar men generaties geleden het land mee bewerkte. Hier richten we het kinderprogramma in, met ranjabar, verven met thee en nog meer dolle pret!

Noordelijk Archeologisch Depot

Een stukje lopen verder ligt het Noordelijk Archeologisch Depot, waar archeologische vondsten uit Groningen, Friesland en Drenthe zorgvuldig worden opgeslagen en beheerd in een serie barakken met een heel eigen verhaal. Zowel het pand als wat daar in ligt opgeslagen zijn gevormd door de tijd en historische gebeurtenissen en dat karakter voel je. Hier vind je onder andere Meindert Talma met zijn Werkman-project. Geschiedenis vertaald in muziek.

Kerk van Nuis

Nog iets verder richting het eind van het dorp staat de Kerk van Nuis, onderdeel van de stichting Groninger Kerken. Al sinds de 13e eeuw slaat deze uit rode bakstenen opgetrokken kerk het dorpje gade. Ook de geest van uitgever en kunstenaar Hendrik Werkman, die vlakbij Nuis gefusilleerd werd in 1945, leeft hier voort.

Met de prachtige akoestiek leent deze locatie zich perfect voor intieme optredens, die soms ook een beetje bombastisch zijn. De klok luidt nog steeds drie keer per dag: om 08.00u, om 12.00u en om 18.00u. Automatisch, dat wel.

Onder de sterrenhemel

De dag wordt afgesloten op het ruime grasveld achter de Coendersborg met swingende bands, zangers met donkere stem en artiesten die je graag lang wilt onthouden. Onder de sterrenhemel, met het bos als decor. Nuisje. Boompje. Beestje. Weer een prachtig stukje Groninger geschiedenis geschreven.

Het hoofdkwartier voor medewerkers, vrijwilligers en artiesten is het dorpshuis De Vrijborg, in het begin van het dorp. Bezoekers kunnen een paar honderd meter verder hun auto, of fiets, parkeren. Lees hier meer praktische informatie over het festival.

Help via crowdfunding mee om dit festival een feit te maken!