Praktisch

Wil je contact met ons opnemen? Dat kan via info@nuisjeboompjebeestje.nl Via de mail kun je al je vragen, opmerkingen of andere zaken kwijt!

Tickets

Nuisje Boompje Beestje is een vrij toegankelijk festival, zonder tickets. We financieren het festival met crowdfunding en met de hoed. Via crowdfunding kun je doneren wat je wilt om het festival mogelijk te maken! Wat wil jij bijdragen? Bekijk de onze crowdfunding pagina op www.voorjebuurt.nl >>

Liever direct iets naar ons overmaken? Dat hier op NL20RABO 030 33773 80 o.v. Stichting Cultuur Westerkwartier e.o.

Daarnaast gaan we tijdens het festival rond met de hoed en blije gezichten, zodat iedere bezoeker kan geven wat hij of zij het festival waard vind. Geen tickets dus, maar waardebepaling achteraf. Een gratis festival – tenzij je het meer waard vindt!

Voor wie is het festival?

Nuisje Boompje Beestje is voor iedereen. Het liefste willen we een fantastische dag neerzetten voor bewoners in de regio en zo'n dag wordt alleen maar beter als er veel verschillende mensen zijn. Buurtbewoners, gezinnen, studenten, starters, cultuurliefhebbers, bewoners uit alle andere dorpen uit de regio en nieuwsgierige Westerlingen: we maken het samen.

Eten & drinken

Er komt ontzettend veel om je buik mee te vullen. Lekker, lokaal en loads of it. Zodra we weten wat er allemaal op het menu staat, lees je dat hier. In ieder geval is er gedacht aan vegetariërs, liefhebbers van exotisch eten en aan hen die genieten van een lekkere Hollandse hap. 

  • Gedurende het hele festival kun je eten en drinken op het terrein kopen.
  • Tijdens het festival wordt betaald met munten.
  • Deze kun je met pin of cash kopen bij een van de verkooppunten op het terrein of bij de kassa.

Tijden

Het festival is op zaterdag 4 juli. We beginnen in de middag om 12.00 uur en sluiten af als de sterren aan de hemel staan om 00.00 uur.

Vervoer: hoe kom ik er?

 

Met de auto

Nuis is een prachtig dorpje en zoals het een goed prachtig dorpje betaamt, kun je er het beste met de auto komen. Je bent ongeveer 24 minuten onderweg vanuit Groningen. Voor een makkelijke routebeschrijving, klik hier. Parkeren kan op het terrein van het Noordelijk Archeologisch Depot. Navigeer op het adres: Nieuweweg 76, 9364 PE Nuis.

Openbaar Vervoer & Pendelbussen

Vroeger liep er een trambaan met dieseltreintje van Groningen naar Drachten. Met rookwolk erbij, zoals het hoort. Toen kon je nog gewoon uitstappen in Nuis. Die tijden zijn, helaas, vervlogen.

De reguliere bus van Leek naar Nuis rijdt niet op zaterdag, maar we hebben onderstaande openbaar vervoer-optie voor je kunnen vinden. 

  • Qliner 304 gaat van Groningen naar Drachten en stopt in Boerakker, halte A7. Vanaf daar is het ongeveer 45 minuten lopen (3,7 km) naar Nuis
  • Vanaf die halte rijdt er aansluitend een pendelbusje om 12:30, 13:30, 14:30 en 15:30 die je gratis naar het festivalterrein brengt.

Terugreis

Er is een pendeldienst met het busje van Taxi Nuis: vanaf 23.45u tot 00.30u rijdt deze meerdere malen naar de bushalte Boerakker, A7. Vanaf daar kun je op de laatste Qliner 304 stappen naar Groningen. Kosten: 2 euro p.p.

Handig om te weten

  • Je kunt normaal gesproken niet pinnen in Nuis. De dichtstbijzijnde pinautomaat is in Marum op zo'n 2 kilometer afstand.
  • Op het festivalterrein kun je betalen met muntjes. Deze kun je kopen bij de Muntverkooppunten op het festival terrein. Hier kun je met cash en pin betalen.
  • Er zijn mensen van de EHBO en beveiligers aanwezig. En verkeersregelaars natuurlijk!
  • Festival Nuisje Boompje Beestje is een drugsvrij festival. 
  • Nuis is een dorp, dus er wonen mensen. Denk daar aan als je 's avonds terug gaat naar je auto, fiets of de pendelbus. Niet teveel lawaai maken en geen spullen stuk maken. Dan mogen we volgend jaar weer komen :)

Help via crowdfunding mee om dit festival een feit te maken!